Panganan Tradhisional
Panganan tradhisional ing Jogjakarta inggih menika wonten :
1.
Cemplon
2.
Klepon
3.
Growol
4.
Gethuk
5.
Gudheg
6.
Geplak
7.
Geblek
8.
Alen-alen lan sakpanunggalanipun
Panganan tradhisional punika sampun kalah kalian panganan
ingkang siap saji .
Panganan punika sampun arang dipun remeni amergi caranipun
masak ingkang suwe lan dipun anggep panganan panganan ingkang ketinggalan
jaman.
Sakjanipun panganan tradhisional punika luwih sehat
ketimbang panganan ingkang siap saji amargi panganan punika tasih migunakaken
bahan ingkang alami utawi mboten migunakaken kimia.
Tuladhanipun damel panganan tradhisional Gethuk inggih
menika :
Bahanipun :
1.
Telo
2.
Gula Jawa utawi Gula Pasir
3.
Kambel enom(dipun parut)
Caranipun :
1.
Telonipun di onceki lan dipun kumbah
2.
Telo ingkang sampun lajeng dipun kukus utawi di godhog
3.
Sak sampunipun telo mateng, telonipun di deplok
utawi dipun uleg nganthi telonipun alus
4.
Lajeng ditambahi gula lan dicampur kanthi rata
5.
Lajeng cetak wonten wadah kotak utawi bunder
banjur dipun kukus kanthi gulanipun cair utawi tunggu 5 menit
6.
Sak lajengipun telo dientas lan didemke. Yen
sampun adem, gethuk dipun iris lan disukani kambil ingkang sampun diparut lan
dipun kukus rumiyin.
Mekaten caranipun damel gethuk, mugi-mugi saged dados waosan
kang sae . Matur suwun.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar